Jag rensade lite i hallen och hittade i en låda uppe på hatthyllan diverse souvenirer från London samt Amsterdam. Dessa har mannen köpt till barnen på någon av sin turnéer, det kan ha varit ett år sedan men även väldigt många år sedan. Barnen blev glada då de fick presenterna, eller mest lite ovänner över vem som blev tilldelad vad. Då denna process var över var gåvorna ett minne blott och dessa ligger nu placerade lite här och var.

Då mannen reste till New York första gången var jag spänd på vad han skulle köpa för festligt till mig. Alltså, jag räknar absolut inte med att få några saker, såna fall skulle jag vara överöst med souvenirer, det var mannen som sa att han köpt ett smycke till mig.

Det var en liten Holländsk toffel-berlock! Han hade glömt att handla i New York och köpte istället souveniren då de mellanlandade i Amsterdam! Oerhört komiskt. Och jag som gillar lite fula saker hade ofta på mig den där lilla skon, som en lyckosko.

Nu är mannen i Tokyo på sin tredje turne där. Han undrade om det var något speciellt han skulle köpa. Jag sa nej! Vi har redan allt. Det enda barnen vill ha är ändå bara lego. Och allt som går att köpa där går att köpa här, eller beställa. Så jag bad mannen att njuta, insupa atmosfären, berika sig i kulturen. Det går inte att köpa här!

Vår källattrapp är för övrigt en souvenirtrappa, där får allt krimskrams vara. Jag ska städa den så småningom. 

Och! För snart två år sedan var jag med mannen på en del av hans turné, sedan hängde vi kvar, så jag länkar till den häftiga resan här. Japanresa.