Jag har fantiserat om att hänga med vänner i skärgården, kanske Åland, ha det lugnt och varmt. I helgen var jag utbjuden till en väns lilla stuga i en skärgård nära. Det var underbart! Det spelar liksom ingen roll hur långt bort man åker, bara man har det bra med sina vänner. Sen ser det nog ut typ likadant var man än är. 

Från Slussen åkte vi med Vaxholmsbåt. Det har jag gjort väldigt sällan men är nu tänd på att göra oftare. Det finns något annat än Norrtälje också! Huset var litet och spartanskt. Vi diskade utomhus och duschade bara rakt upp och ned. Men det berikade bara upplevelsen. Vi var ett med naturen. Vi var ju utomhus hela tiden och hade gudomligt väder. Det fanns ett dass och det finns inget bättre än att sitta och skita med dörren öppen och kolla på blommor och lyssna på fågelkvitter.

Sen bidrog det att mina vänner är så intresserade av natur. Jag bara går, men de kunde urskilja olika fåglar och blev fascinerade av sällsynta växter och diskuterade träd och annat. Jag hade liksom varit lite stressad inför denna helg. Jag är lite speedad och undrade hur vi skulle fördriva så lång tid. Vad skulle jag ha med för pyssel? Jag tog med lite ritpapper och en bok, men tiden gick åt att vara i nuet. Vi promenerade, lagade mat, diskade och främst pratade. Vi pratade mycket men var också tysta och vilade. Och yogade.

Vi satt nakna på klippor och jag badade vid två tillfällen. 

Detta var så fantastiskt och jag är så glad för alla som har sommarhus, vilken lycka! Vilket lugn! Mera sånt här! Jag kände mig lite som Malin i Saltkråkan, lite ljuv.