Förmiddagen skulle börjas med pedikyr. Men vi hade lite tid innan så vi tänkte att vi skulle passa på att gå in i den kyrkan som var mest värd att se i Old town. Tyvärr var den just bokad för någon gudstjänst så vi strosade lite och kände av den fina atmosfären. Kyrkan låg på det stora torget med alla fina uteserveringar så vi bestämde att det var där vi skulle sitta på vår sista kväll.

Pedikyren/fotvård/massage tog 1, 1/2 h. Superhärligt samt att det var en massagestol jag satt i så den där massagen kvällen innan hade vi kunnat skippa. Hela Gamla stan hade vi gjort eftersom att vi irrat runt där hundra varv så vi bestämde oss för att åka spårvagn till Judekvarteren Kazimierz. Eftarom att vi inte kunde förstå kartan gick vi av på fel ställe. Min vän som är proffs på engelska då hon är gift med en Ny Zelendare hade aldrig känt sig så dålig på engelska någon gång. Hon fick tänka om och bara säga det mest väsentliga i en konversation.

 

Då vi stod där vid stationen och jag med mina röda läppar försökte fråga folk efter den rätta vägen kom två nunnor. De bekräftade med varandra att det var okej att prata med oss. På sin dåliga engelska förklarade de, ena klappade mig mycket varmt på armen och sa att de också skulle till samma ställe så vi kunde följa med dem!Det var ju som en dröm eftersom att jag alltid har velat bli nunna men det kanske är för sent. Då vi gick av frågade nunnorna om vi var på väg till kyrkan, vi sa ja, eftersom att vi ville vara artiga och inte visste var vi var på väg. Så vi besökte en kyrka i de judiska kvarteren, inte någon synagoga tyvärr.

Vi åt väldigt gott! Och drack drinkar så ofta vi kunde bara för att det var billigt och lyxigt. Vi satt tillsammans med några Italienare. De hade nog också dåligt lokalsinne eftersom att de trodde att vi var i Gamla Stan!

Eftersom att vi åkte fel med spårvagnen tidigare bestämde vi oss för att promenera till Schindlers emaljfabrik. 

Det var ett väldigt fint och välordnat museum!

Efter detta var det bara en sevärdhet kvar, vad vi visste. Pawel, ett palats på ett berg. Så vi gick dit också. Vilse som vanligt, men som tur var skrattade vi bara. Vi blev inte arga, vi blev berikade!

Tyvärr stängde det kl 17, just då vi var framme. Men det var mycket folk som skådade utsikten och de vackra miljöerna. Vi fikade lite och tittade på utsikten och såg de stora tunga molnen komma mot oss!

Det skulle ju vara fint väder denna dag. Vi skulle ju sitta på uteservering på torget! Vi skyndade oss mot torget och uteserveringarna och där blixtrade det och var någon typ av orkan. Alla restaurangarbetare var hysteriska då det blåste så mycket och de var tvungna att få in alla gäster, ta ned alla parasoll och in med alla dynor. Vi satte oss inne och drack lite till. Sen la vi oss tidigt igen eftersom att taxin till planet skulle hämta oss kl fyra på morgonen. Borta riktigt bra! Men hemma bäst!