Förra veckan var jag i Norrtälje för att hänga pappas utställning. Utställningen skulle vara på Galleri Gillet som ligger i ett gammalt hus på övervåningen med lågt i tak. Hur skulle jag få in de gigantiska målningarna? En vän med släp var på väg för att hjälpa forsla målningarna. Tyvärr tappade morsan bort nycklarna till bilen så vi fick lägga ned allt och börja om igen dagen efter vi fixat extranycklar. Detta innebar att vi förlorade en dags arbete. Vi smyggrät lite av stress och det regnade.


På kvällen skulle vi tröstäta. Mamma bjöd på surströmming. Jag gillar inte sån fismat men är väl uppfostrad och åt. För att skölja ned maten bjöd mamma på GT. Desto mer sprit hon hällde i desto svagare blev den. Tills vi insåg att det var vatten i spritflaskan. Sen hittade mamma spriten och vi drack och åt och sov för att ta nya tag. 

Det gick bra att hänga utställningen. Eftersom mamma är skadad i armen sedan en olycka så bar jag allt. Det var duktigt. 

Pappa kom på sin egen vernissage och var nöjd. Alla målningar är gjorda på 2000-talet. En av beundrarna som undervisat graffiti på Fryshuset, trodde att pappa, vid första mötet, var en ung graffitikonstnär. Men så är inte fallet. Jag vet inte vad jag ska kalla honom för. Han har varierad repertoar med stämningsfulla bilder från Cambodia och Egypten också. Planen är att göra en hemsida till honom där målningar kommer gå att skåda och köpa.
Jag vaktade utställningen igår och varje dag kl 13:00 visas filmen som jag har gjort om min pappa. Jag ska redigera om den och sedan kommer den att säljas i Konsthallens shop för intresserade. Jag blev lite mätt på den efter några månaders redigering, så det var lite kul att halv-se den igen. Jag beundrar alla personer som ser hela, dryg två timmar lång. Det ger mig supermycket och jag blir verkligen berörd av deras reaktioner. Utställningen tas ned på torsdag så välkommen att titta in på Galleri Gillet i Norrtälje innan dess. Filmen kommer att kunna köpas i Konsthallens shop.
Efter jag vaktat utställningen var jag på Konsthallen och vernissage med Ann Frössén. Jag ska ha visning och workshop med skolelever under hösten så det var bra att se utställningen innan och höra vad konstnären själv vill förmedla med sin konst. Så jag inte bara helt hittar på hela tiden. Det kan bli fel. Om det nu finns något fel. 
Jag ser fram emot detta arbete och rekommenderar alla att ta en utflykt till Norrtälje och besöka Konsthallen och andra fina grejer.
Jag hann att hälsa på pappa. Som vanligt försökte vi jama lite. Jag spelade upp en färsk singel med ett av mina favoritkillband Imperial State Electric.
(foto: Hanna E G)
Det fina med den, tycker jag, är att en stråkkvartett är med. Nu studerar jag detta för att kunna ta ut samma toner på cellon så kanske jag kan få vara med i bandet i framtiden. Skulle vara festligt! Jag spelade upp den för pappsen eftersom att han uppskattar stråkkvartetter. Han sa att han tyckte att låten var mycket bra! Tyvärr fattar öjag inte hur jag lägger in en spotifylänk här, men All through the night heter den, precis som en av Cyndi Laupers sånger.

Nu är jag hemma  och njuter av min nya vas/urna/inredningsdetalj! Jag har länge velat ha en Melanie Baker-Hörnsten! Den är gudomligt ljuv och intressant att titta på länge. Min favoritfärg grön har den också. Kolla in denna hemsida med ännu mer godbitar. www.melanieceramist.com