Efter två års filmande har jag till slut börjat redigera. Jag har fått proffshjälp av Isak Skagerström på Sound & Vision Studio i Norrtälje. För en stund tyckte jag att "dokumentären" om min pappa verkade bli bra! Jag hälsade på pappa på hemmet där han bor och visade en snutt. Han gav inte mycket feedback. 

Senare på kvällen mötte jag honom och mamma vid färdtjänsten utanför Kulturhuset i Stockholm. Vi träffade min bror Anton för att se honom uppträda live men framförallt se en riktigt proffsig dokumentär om hans balkanband! 

Utanför såg jag många tiggande romer, en av dessa gick in på Kulturhuset och råkade hamna där min brorsas band Superstar Orkestar började att spela. Han såg så glad ut och filmade allt. Det var något av det mest rörande jag har upplevt! Det var hans musik! Han blev något annat, eller sig själv.

Min pappa som varit så trött tidigare blev genast mycket upplyft av musiken och rullade fram sig själv i rullstolen längst fram till musikerna. Många (kulturer) samlades för att förenas i musiken. Sedan gick vi in i biosalongen för att få se förhandsvisningen av dokumentären Svenskarna i Guca. De tre delarna kommer att visas i SVT2 med början 8 maj kl 18:30. 

Vilken fantastisk dokumentär! Oerhört fantastiskt filmat, nära! Vilka miljöer! Vilka samtal! Jag fick oerhört mycket inspiration. (till min egen anspråkslösa film)De svenska musikerna från Superstar Orkestar var till blåsorkesterfestivalen i Guca för tredje gången. För några år sedan var även pappa med på en resa. Jag skulle verkligen vilja följa med någon gång. Till stället där romer är kungar! Där folk möts i musiken. Färgstarkt och innerligt! Så aktuellt ämne om romer och roligt och intressant att se sådan glädje! Ser fram emot att se dokumentären igen.